Kosher 1
בימים אלו נשלחו מכתבים לכל החברות והמפעלים המושגחים על ידי הרב לנדא מבני ברק ובו הוא מורה להם להחליף את סמל הכשרות של אביו בסמל חדש.. 16/06/2019 קרא עוד◄
על מנת חזק את העסקים שומרי השבת, אנו מביאים כאן רשימה של אטרקציות שומרי שבת. בהמלצת הוועדה למען השבת.. 12/06/2019 קרא עוד◄
שווארמה זו מחזיקה בתעודה מטעם גוף פרטי המכנה את עצמו "איגוד הרבנים בישראל" בניגוד לחוק, נציין כי במהלך הביקורות לא נצפה משגיח בעסק. 28/05/2019 קרא עוד◄
האם ניתן לסמוך על כשרות הכלים של שירות חדרים שבו מביאים את האוכל לחדר במלון? האם אין חשש שאולי ערבו בשר וחלב... הרב שי אזרחי, 07/09/2014
קניתי אריזת קוואקר בחו"ל ועליה כתוב על האריזה טבעי, האם אין חשש לתוספות במוצר? הרב שי אזרחי, 01/09/2014
האם יש היתר לשתות מיצים טבעיים הנמכרים באוקראינה ובחו"ל? קבוצת כשרות 2 בוואטצאפ, 31/08/2014
  • מוצרים כשרים לפסח
  • עוגיות ומאפים
  • כלים חד פעמיים
  • תרופות
  • ויטמינים ותוספי מזון
  • תחליפי חלב
  • משקאות
  • מסעדות
  • מזנון מסעדה
  • פיצריות
  • פלאפליות
  • מסעדות איטלקיות
  • מסעדות בשריות
  • מסעדות גורמה
  • מסעדות דגים
  • מסעדות הודיות
  • מסעדות המבורגר
  • מסעדות חלביות
  • מסעדות טבעוניות
  • מסעדות יוקרה
  • מסעדות יפניות
  • מסעדות ללא גלוטן
  • מסעדות סיניות
  • מסעדות סושי
  • מסעדות על הים
  • מסעדות על האש
  • מסעדות עם ילדים
  • מסעדות פתוחות 24 שעות
  • מסעדות פרסיות
  • מסעדות צמחוניות
  • מסעדות צרפתיות
  • מסעדות רומנטיות
  • מסעדות שף
  • מסעדות תאילנדיות
  • מסעדות תימניות
  • אולמות אירועים מהדרין
  • אולם לאירועים קטנים מהדרין
  • מסעדות לאירועים מהדרין
  • אולם לאירועים עסקיים מהדרין
  • אולם לברית מהדרין
  • אולם לבר מצווה מהדרין
  • אולם לחינה מהדרין
  • אולם לחתונה מהדרין
  • אולם לימי הולדת מהדרין
  • קייטרינג
  • אוכל מוכן לשבת
  • שירותי קייטרינג
  • קייטרינג חלבי
  • קייטרינג בשרי
  • מלונות
  • בתי הארחה
  • בתי החלמה
  • צימרים
  • וילות נופש
חיפוש:
יום חמישי, כ"ד סיון תשע"ט, 27/06/2019
זריחה: 05:38
שקיעה: 19:42
זמני כניסת שבת: 19:12 - זמנים נוספים

הודעה ואזהרה חשובה לציבור שומרי הכשרות

פרסומי מכון חקר, 02/06/2019
תגיות: עדכוני מכון חקר , חברות מומלצות ,

הודעה ואזהרה חשובה לציבור שומרי הכשרות

היות ומצויים אנו עתה בתקופת האביב (תקופת התרבות והתפתחות החרקים) חשוב מאוד להיזהר אף יותר משאר תקופות השנה להשתמש רק בירק עלים המשווק תחת שמות החברות המומלצות על ידינו (מצורף מטה) אחר שנבדקה תוצרתם שוב ושוב והוכח שעומדות הן כחומה בצורה על נהלי הכשרות )והשריה ושטיפה אחת תספיק להסיר את מיעוט החרקים אם מצויים שם). 

וביתר שאת יש להיזהר ולהישמר כאשר אוכלים 'בחוץ' (אין הבדל תחת איזו כשרות המקום מנוהל – עובדה היא שבמטבחים תעשייתיים פחות מקפידים על שטיפת הירק ע"פ הנוהל) יש לשאול את משגיח המסעדה/האולם/המלון וכדו' באלו חברות ירק הם משתמשים, כיצד מנקים הם את הירק טרם השימוש והאם תחת פיקוחו הצמוד של המשגיח. באם תשובת המשגיח אינה מספקת אתכם הימנעו מלאכול מאכלים המעורבים עם ירק עלים במקום. 

להלן רשימת החברות המומלצות: 
✓ חסלט (בשלל המותגים)
✓ עלי גלאט
✓ ירוק למהדרין
✓ עלי הבשור
✓ עלים ירוקים למהדרין

תות שדה:
✓ ירק מהדרין (בתנאי השריה במי סבון ושטיפה)

לשואלים על עניין בריאות הירק:
• ניתן להשתמש ללא חשש בכל ירק (מהחברות המומלצות) המשווק תחת רשת 'שופרסל' (כנ"ל 'יש חסד').
• וכן בירק של חברת 'חסלט' המבוקר מבחינת שאריות חומרי הדברה במעבדה חיצונית "דרך המעבדה".

הירק הנ"ל מאושר לשימוש אחר ביצוע הוראות ההשריה והשטיפה הכתובים ע"ג האריזה בלבד.

כרוב (לבן/סגול) מהחברות המומלצות: אנו ממליצים להשרות ולשטוף 4 גלדים עליונים וניתן להשתמש בשאר הכרוב ללא כל שטיפה.
ברוקולי מהחברות המומלצות: יש להשרות ולשטוף חיצוני וניתן להשתמש.
כרובית: מחמת אופי הירק הבעייתי אנו ממליצים שלא להשתמש בטריה כלל אלא בזו הקפואה היוצאת לעיתים בכשרות בד"ץ העדה החרדית בלבד.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לגבי ירק עלים משאר החברות המפוקחות תחת כשרות - שאינן מומלצות על ידינו:
אנו ממליצים להקפיד על השרייתם 3 פעמים במי סבון ושטיפת עלה עלה היטב תחת זרם מים חזק עם שפשוף היד.
בעניין כרוב (לבן/סגול) מחברות אלו: אנו ממליצים לפרק את כל הכרוב לגלדים, להשרות במי סבון ולשטוף עם שפשוף היד
גלד גלד (להקפיד במקומות המכווצים).

 

בברכת קיץ בריא
פנחס יוסף אקרב – יו"ר המכון



חזרה לדף ראשי

ביקורת הגולשים
היה ראשון לרשום ביקורת / המלצה על דף מידע זה
...טוען...