יש כמה סיבות שניתן להקל בדבר:
ראשית אדם שהזמין את האוכל דרך שירות חדרים, עשה זאת על מנת לאכול את מה שהגישו בחדרו ולא כדי לבשל או לחמם עם כלים אלו. בנוסף, אין לו אפשרות לחמם את האוכל. כי אין בחדרים תנורים או מיקרוגל. (על פי רוב המלונות המציעים שירות חדרים).
אם כן , מה החשש? שיערב בקר? אין הכלים בולעים מזה.
עוד נקודה, הכלים שנעשה בהם שימוש, עשויים מפורצלן ולפי חלק מהפוסקים אינו בולע בחם.
נקודה נוספת, הכלים האלו עוברים שטיפה במדיחי כלים שרובם מגיעים לחום של 90° צלסיוס. שלפי חלק מהפוסקים, זה נחשב כהגעלה.
בנוסף, הסבירות נמוכה שכלים אלו יהיו בני יומם בשימוש הבא שלהם.
אין חשש גם שאולי יערבו אוכל חלבי שהאורחים הביאו יחד עם האוכל הבשרי שיוגש להם, כי א. זה כלי אכילה ולא בישול ואדם לא אוכל בחום שהיד סולדת בו. ב. קרוב לוודאי שהאוכל יתקרר עד שהוא מוגש לאכילה.
על כן בצירוף כל הסיבות האמורות, ניתן להקל בזה.